1) fyzikální – sladové mláto zahřáté na teplotu 38 °C – 42 °C je po lékařské konzultaci přiloženo na problematická místa, tj. šíje, bedra, ramena a ruce. Postupné prohřívání vede k ústupu chronických artrotických potíží, zvýšenému prokrvení – odsunu metabolitů a ke zlepšení funkčních vlastností myoskeletárního aparátu (svalově-kloubního).
2) průnik látek příznivě ovlivňujících kůži, nehty, vlasy – vzhledem ke složení sladového mláta je pozitivní účinek obsažených vitamínů a bílkovin na kůži a kožní adnexa zcela prokazatelný. Vhodné je zejména k terapii atopických ekzémů, psoriázy (lupénky), dermatitid (dle typu) či problémů „se suchou kůží“. Uplatní se při kosmetické indikaci celulitid, při změnách kvality kůže a jako pleťové výživné masky.
3) celkový efekt vázaný na transport kůží